rotfyllning

Rotfyllningar

Vi hjälper dig med rotfyllningar pga karies, otäta fyllningar, rotkanalinfektion eller rotspetsinfektion. Vi hjälper dig också med att göra om rotfyllningar med anledning av kvarstående infektion eller otäta rotfyllningar.

tandimplantat

Implantat

Att förlora tänder innebär inte bara att ditt utseende förändras. Saknade tänder kan även försämra din tuggförmåga. Vi hjälper dig med hög kompetens och stor erfarenhet, att ersätta förlorade tänder (dina luckor) genom att fästa implantat i käkbenet.

kirurgi

Kirurgi

När inga andra behandlingsalternativ återstår kan vi hjälpa dig med tand-utdragning. Ibland får visdomständer inte längre plats i tandbågen eller när de får karies som inte går att behandla. Om det skulle visa sig att tanden inte läker efter en vanlig rotbehandling kan vi utföra en rotspetsoperation.

proteser

Proteser

Avtagbara proteser kan vara den mest passande lösningen för en del patienter för att fylla ut tandluckor och ersätta förlorade tänder. Det kan vara en helprotes då alla tänder saknas eller partiella proteser som kallas delprotes när en eller flera tänder saknas. Protesen hålls på plats av små klamrar som fäster mot egna tänder.

tandlossning

Tandlossning

Parodontit eller tandlossning är en infektionssjukdom som orsakar inflammation i tandköttet med svullnad och blödning. Om detta inte behandlas i tid kan fästet runt tänderna försvinna så att man på sikt förlorar sina tänder. Vi behandlar tandlossning på både icke kirurgiskt och kirurgiskt sätt. Vi hjälper dig också genom att förbättra munhygien, avlägsna beläggningar och tandsten.

laser

Laser

Laserljuset ger oss möjlighet att arbeta selektivt beroende på vilken lasertyp vi väljer. Behandling med laser medför en ökad komfort för patienten och ger möjlighet till en förutsägbarhet gällande behandlingsresultaten.

medicinskt botox, Skara Tandvård

Medicinsk botox

Botulinumtoxin A har många användningsområden även utanför skönhetsbranschen, bland annat har det ofta väldigt god effekt på både spänningshuvudvärk, tandpressning och migrän. Detta kan vara en stor lättnad då besvären kan ställa till det rejält i vardagen för den drabbade. Hos oss kan du få hjälp med tandpressning, spänningshuvudvärk samt migrän.

kronor broar, Skara Tandvård

Kronor och broar

Kronor och broar är vanliga metoder för att ersätta en eller flera skadade tänder, de ser ut och fungerar som vanliga tänder. En krona omfattar en tand, en bro omfattar flera tänder. Tandläkaren bedömer behovet och valet av tandersättningar genom undersökning och röntgen.

clearcorrect hos Skara Tandvård

Clearcorrect

Många trångställningar och felställningar kan korrigeras med en ClearCorrect, en avtagbar tandställning. En ClearCorrect ska användas dagligen och du tar ut den när du ska äta. Det är en bekväm och i stort sett en osynlig tandställning.

apneskena

Apnéskena

En snarkskena, även kallad apnéskena, kan hjälpa dig som vill sluta snarka. Den vidgar dina andningsvägar och hindrar tungan från att falla bakåt. Att snarka är vanligt och beror på att svalget är för trångt. En snarkskena kan lindra eller ta bort besvären. Det är en formgjuten plastskena i mjuk- eller hårdplast som du använder under natten för att underlätta en fri andning och hjälpa tungan ligga i sin rätta position.

bettskena

Bettskena

Bettskena används när man har besvär från käkleder och tuggmuskler. Den hjälper dig att avlasta käkleder och tuggmuskler så att spända muskler lättare kan slappna av. En bettskena kan också användas för att undvika en alltför snabb nedslitning av tänderna vid tandgnissling.

tandblekning

Tandblekning

Tandblekning med skenor hemma är ett vanligt sätt att få ljusare tänder och ett fräscht intryck av ditt leende. Vi på Skara Tandvård erbjuder en skonsam och väl beprövad metod där du ser ett tydligt och hållbart resultat efter bara en till två veckor.

Laserbehandling det naturliga valet

Nu finns det modernare behandlingsmetoder med laser som kompletterar de vanliga behandlingarna. Det innebär att man med laserljus kan borra i tanden och ta bort karies, utan att patienten känner obehaget av kontakt med tanden. Har man problem med tandkött, kan sjuk vävnad avlägsnas med laser och läkningen påskyndas. Frisk vävnad påverkas inte av laserljuset.

Behandlingar med laser är väl dokumenterat

I Sverige kan tandläkare utbildas i behandling med laser inom tandvården. Dokumenterade behandlingsprotokoll visar också att laserbehandling blir mer kostnadseffektiv, alltså inte så dyrbar för patienten.

Kombineras med traditionella metoder

Behandlingar med laser medför flera fördelar och kan kombineras med de vanliga behandlingsmetoderna. På så sätt anpassar man behandlingen till de problem patienten har och gör tandläkarbesöket så prisvärt som möjligt.

tandlakare borrar i mun

Kunskapbanken för dina tänders bästa